Datum: woensdag 6 november 2019.
Plaats: Collegezaal Anatomiegebouw Bekkerstraat 141, 3572 SG Utrecht.
zie www.anatomiegebouw.nl 
Thema:
Museologie.
Dagvoorzitter:
Drs. Hein Schrama.

De organisatie is een samenwerking van het VHG met de Numanstichting, ter gelegenheid van het 65–jarig Jubileum van het Museum Diergeneeskunde en het 30-jarig bestaan van het VHG. De dag begon met de 62ste Algemene ledenvergadering van het VHG en een verslag van de voortgang van de VHG-werkgroepen. Aan het eind van de vergadering benoemde de vergadering dr. J.B. Berns tot erelid van het VHG.

Prof. dr. Christophe Degueurce

Daarna zou Drs. Bart Grob, conservator Biologie en Geneeskunde, Rijksmuseum Boerhaave, Leiden spreken, maar helaas was die verhinderd. In plaats daarvan werd de middaglezing naar de ochtend verschoven en sprak Prof. dr. Christophe Degueurce, Directeur de l’Ecole Nationale Vétérinaire d’Alfort, Maisons-Alfort, Région de Paris, France. Veterinary Heritage in France, a Review

Aan het eind van de ochtend werden enkele waardevolle oude boeken door de leden Back en Koolmees bij opbod verkocht.en na de lunch was er in de snijzaal een boekenmarkt. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan het Museum Diergeneeskunde.

 

In het middagprogramma spraken Prof. dr. Peter Koolmees, emeritus hoogleraar veterinaire geschiedenis, faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht & Charlotte Hartong, BA, Assistent-conservator Collectie Diergeneeskunde, Universiteitsmuseum Utrecht.
65 jaar Collectie Diergeneeskunde van het Universiteitsmuseum Utrecht, 1954-2019

Ter gelegenheid van het jubileum is de catalogus Opmerkelijke Objecten uit de Collectie Diergeneeskunde van het Universiteitsmuseum Utrecht samengesteld. De eerste exemplaren werden door Prof. dr. F van Knapen, voorzitter van de Numanstichting overhandigd aan  Prof. dr. W. Dhert, decaan van de Faculteit Diergeneeskunde en aan mw. drs. G. Cuijpers, hoofd Presentaties van het Universiteits museum.