Boeken

Verhaaltjes over dieren, luchtig geschreven met een knipoog en/of glimlach, vaak naar de humane wereld.

Geert de Bruijckere
Animaaltjes met een Glimlach
Aantal pagina’s 184
Hoofdauteur Geert de Bruijckere
EAN 9789491528255

Drs. Geert de Bruijckere (1958) doceerde biologie en scheikunde en is sinds 1987 dierenarts in West-Zeeuws-Vlaanderen, woonachtig in het vissersdorp Breskens.
Van zijn hand verschenen sinds 2002 inmiddels bijna 200 zogenaamde ‘animaaltjes’ in de streekbladen ‘Sincfalbode’, ‘Rondje West’, ‘Brsjs’ en wijlen ‘Op Bresjes’.
‘Animaaltjes met een glimlach’ is zijn tweede bundel na ‘Animaaltjes met een knipoog’.
‘Animaaltjes’, een door hem zelf gefabriceerd woord, zijn verhaaltjes over dieren, luchtig geschreven met een knipoog en/of glimlach, vaak naar de humane wereld. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat hij ook nog geneeskunde studeerde en uit een Oostburgs doktersnest is uitgevlogen.
De ‘Animaaltjes’ ademen de Zeeuws-Vlaamse roots, staan bol van neologismen en zijn dooweven van het West-Zeeuws-Vlaamse dialect en een grote portie humor. De teksten zijn hier en daar gedurfd en doortrokken met eigen geformuleerde hypothesen.
De mix van waargebeurde praktijkverhalen, anekdotes van buiten de praktijk om, met hier en daar een wetenschappelijk sausje maakt deze bundel tot verrukkelijk leesvoer voor de dierenliefhebber.

  • Schrijver