Boeken

Een soort autobiografie. In 28 hoofdstukken beschrijft Rasenberg in de ik-vorm zijn leven (geboren 1939 )

 1. Rasenberg
 2. Rinus
 3. ‘Rinus Rasenberg. Boerenzoon uit Wagenborg. De Zingende Dierenarts’
 4. Uitgever: “De Vlasselt. Heemkundekring van Terheijden, Wagenborg en Langeweg. Nr. 161 (2020). Geen ISBN. 168 pagina’s. gekleurde vooromslag, veel zwart-wit foto’s.
 5. Binnenkant vooromslag. ‘Rinus Rasenberg is geboren in Wagenborg, een dorpje in West- Brabant, op de grens van zand en klei. Zijn vader was boer. Rinus is ook altijd een boerenzoon in denken en doen gebleven…..

…..Burgemeester Gert de Kok eerde hem met de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Hij was daar verlegen  trots onder. En..in al die hectische jaren trouw  en  liefdevol ondersteund door zijn wijze vrouw.’

 1. Een soort autobiografie. In 28 hoofdstukken beschrijft Rasenberg in de ik-vorm zijn leven (geboren 1939 )
 2. 1939- heden
 3. Brabant en Limburg
 4. Divers: gemengde praktijk, later meer gezelschapsdieren.
 5. Conform de tijd
 6. Onder andere verlossingen
 7. Lichte zelf-spot.
 8. Respect voor de boer. Licht sarcasme ten aanzien van kleine huisdier eigenaar.
 9. Geen bijz.
 10. Geen bijz.
 11. De schrijver is naast dierenarts semi-professioneel zanger, liedjesschrijver en schrijver en daarmee regionaal en landelijk bekend.
 12. Relativerend
 13. Ethische vraagstukken komen aan bod.
 14. ‘Op dat moment ging de telefoon. Ik moest direct aantreden, ondanks mijn mededeling dat het een kwartiertje later kon worden vanwege de geboorte van mijn zoon. Als ik geen aanstalten maakte direct te komen, zou er een andere dierenarts gebeld “Ga maar’ zei mijn vrouw. Onderweg beloofde ik mezelf verandering te brengen in de haast dictatoriale houding van boeren jegens hun dierenarts. Dan maar failliet was mijn standaarduitdrukking. Na de behandeling van de zeug vroeg de boer of ik iets  wilde drinken. Ik was immers vader geworden. Ik bedankte de  boer voor het aanbod en reed met tranen in de ogen naar huis. Spoedgevallen bestaan niet,  de boer creëert ze, was mijn opvatting. ‘
 • Schrijver