Boeken

Een bundeling waargebeurde verhalen uit de praktijk van dierenarts Gerard van der Eijden. Anekdotisch en verhalend, soms beschouwend vaak beeldend met een dot humor.

 1. Auteur: van Eijden
 2. Initialen  Gerard
 3. Titel  Gelukkig achter de staldeur
 4. Uitgever:       Geen Punt ISBN/EAN:978-90-827386-2-9 NUR 402  116 blz Januari 2020. Geïllustreerd met fraaie  kleuren aquarellen door Jolette van Eijden
 1. Een bundeling waargebeurde verhalen uit de praktijk van dierenarts Gerard van der Eijden. Anekdotisch en verhalend, soms beschouwend vaak beeldend met een dot humor. Elk verhaal gaat gepaard met een of meer aquarellen van Jolette van der Eijden. Gerard en Jolette wonen ruim dertig jaar in het prachtige Putten op de Veluwe.
 1. Recensie: –

Inhoud

 1. Praktijk verhalen-anekdotes..
 2. 1989-2020
 3. Veluwe Putten en omgeving
 4. Gemengde praktijk. In de tijd verschuivend naar varken en kalkoenen. Tevens docent op de faculteit diergeneeskunde voor de vakken Ethiek en Praktijk management.
 5. Antibiotica beleid wordt aangescherpt met oa bijbehorende administratie.
 6. Keizersnede wordt een routine ingreep..
 7. Er is geen sprake van een ‘status’ als zijnde dierenarts. De verhoudingen komen over als gelijkwaardig. Verschuiving van de aanvankelijk zo noodzakelijke achterwacht tot de mobiele telefoon.
 8. Eigenaars/veehouders zijn mondig en gelijkwaardige gesprekspartners.
 9. Conform de tijd
 10. Eerste auto is ’n kever, later een busje..
 11. De schrijver geniet enorm van zijn vak als dierenarts-practicus met de nodige zelfreflectie. Zowel het werk als de eigenaren zijn hem dierbaar.
 12. Oplossingsgericht in uiteenlopende gevallen.
 13. In het hoofdstuk ‘crisis’ komen de MKZ en AI uitbraken met de massale ruimingen aan de orde. In het hoofdstuk ‘Nabeschouwing ‘ wordt er geconcludeerd dat er een verandering heeft plaats gehad geplaatst in de houding van de samenleving ten opzichte van de veehouderij en worden vraagtekens geplaatst bij  a ‘rashonden’ en de te verwachtte prestaties van uiteenlopende diersoorten.
 14. De veehouderij zit in de economisch sombere situatie van een zeer geringe marge tussen kosten en opbrengsten. Daardoor komt er een economische wet naar boven die de veehouderij in een wurggreep houdt.

 

 

 

 

 • Schrijver