Boeken

Praktijkverhalen van een veearts uit de Kempen. Het boekje omvat vlot vertelde anekdotes over wat Henk Vaarkamp in de praktijk meemaakte.

 1. Auteur: Vaarkamp
 2. Initialen: Henk
 3. Titel Hoe een boerin weer stralend kon lachten.
 4. Eigen uitgave door Erica Vaarkamp-Zwart, juli 2014 te Vessem. Geen ISBN, 49 pagina’s, geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s uit de praktijk, ook de omslagfoto’s
 5. Flaptekst of samenvatting   Oorspronkelijk geschreven voor een boek over de geschiedenis van de groepspraktijk Diessen. Dat boek zou na Henks pensionering moeten verschijnen, maar het is er nooit gekomen. Henk Vaarkamp overleed onverwacht in 2011.
  Henk Vaarkamp was tot 1999 praktiserend dierenarts in het Brabantse Diessen. Toen trad hij toe tot de faculteit Diergeneeskunde als docent. In 2001 werd hij aangesteld als hoogleraar veterinaire apotheek bij Diergeneeskunde, Departement Gezondheidszorg paard.
  Henk was veterinair directeur AUV  Veterinair hoofddirecteur dierenartsencoöperatie Ad Usum Veterinarium te Cuijk. Henk was onder meer ook voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden
 1. recensie (indien aanwezig)

 Inhoud:

 1. Type boek Praktijkverhalen van een veearts uit de Kempen. Verhalen geschreven door Henk Vaarkamp (1950-2011).
 2. In de 70er en 80er jaren
 3. In de Kempen
 4. Belevenissen met een verdovingsgeweer en met een vangstok Sociale status (verandering?) van de vee-/dierenarts.
 5. Mobiliteit – stukje over praktijk auto’s.
 6. Geef enkele opvallende fragmenten / citaten /bijzonderheden uit het boek of artikel
  Het boekje omvat vlot vertelde anekdotes over wat Henk in de praktijk meemaakte. Over taalkundige verwikkelingen, woorden die alleen regionaal of bij een kleine groep mensen gebruikelijk zijn en bij anderen verwarring geven, over belevenissen met een verdovingsgeweer en met een vangstok, over nitraatvergiftiging en een boerin met blauwe tanden en over praktijkauto’s.

 

 • Schrijver